Mulaj dantura

Cât costă un implant dentar în România? Avantaje și sfaturi practice

Posted on

Pierderea unui dinte este mereu un motiv de tristețe. Cariile și alte probleme stomatoligice duc la distrugerea sau la căderea dintelui. Nu întotdeauna este posibilă plombarea unui dinte afectat, de aceea, stomatologii au dezvoltat implanturile dentare. Din fericire, implanturile înlocuiesc dinții naturali cu succes și sunt eficiente și din punct de vedere estetic, și funcțional. Un implant se pune după ce rădăcina dintelui a fost extrasă și zona gingiei, pregătită. Ca orice lucrare dentară, și implantul costă, însă avantajele sale fac să merite orice cheltuială. Descoperă în continuare care sunt acestea și câteva sfaturi care te ajută să păstrezi implanturile cât mai mult.

Avantajele implantului dentar

Previne pierderea de țesut osos

Când pierzi un dinte, densitatea osoasă a osului maxilar scade. Lipsa stimulării pe care dintele o aplica asupra osului slăbește țesutul. Implanturile dentare sunt singurele care pot stimula osul, astfel că suplinesc dinții reali cu succes și opresc atrofia osoasă.

Arată la fel ca un dinte real

Implanturile dentare au forme și mărimi diverse. Medicul stomatolog ține cont de modul în care arată dinții tăi și alege ce ți se potrivește perfect. Doar tu și dentistul veți ști că ai implant.

Reface forța mușcăturii

Pentru că implanturile se fixează în os cu pivoți rezistenți, îți permit să muști cu aproximativ aceeași forță cu care mușcai cu dinții naturali. Realizarea unui implant este singura modalitate de a recăpăta forța mușcăturii.

Previne schimbarea formei feței

Dinții ajută la păstrarea structurii faciale. Când pierzi dinți, musculatura și pielea se lasă, astfel că pari mai în vârstă. Implanturile dentare oferă suport similar feței, astfel că aceasta își va păstra forma.

Ajută la păstrarea dicției

Pierderea unui dinte afectează aparatul fonator. Îți este greu să pronunți corect anumite sunete când îți lipsesc dinți, în special cei din față. Implanturile dentare funcționează la fel ca dinții naturali, astfel că te ajută să-ți păstrezi dicția.

Nu se cariază

Dinții artificiali trebuie îngrijiți pentru prevenirea înmulțirii bacteriilor din cavitatea bucală, dar nu se cariază. Materialele din compoziția lor nu se degradează sub influența acidității din gură, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi că o carie ar putea apărea.

Sprijină dinții din vecinătate

Pierderea unui dinte poate provoca schimbarea poziției dinților din vecinătate, cu consecințe negative la nivel estetic și funcțional, dar și din perspectiva îngrijirii orale. Dinții strâmbi rețin placa bacteriană și particulele de hrană, ceea ce duce la apariția bacteriilor și a problemelor gingivale. Datorită implanturilor, dinții își păstrează poziția, astfel că zâmbetul tău rămâne sănătos și frumos.

Pacienta la dentist

Sfaturi practice pentru îngrijirea implanturilor dentare

Îngrijește dantura riguros

Chiar dacă implanturile nu se pot caria, tot necesită îngrijire riguroasă. Periază dinții de două ori pe zi, cel puțin trei minute, pentru a preveni dezvoltarea plăcii bacteriene în cavitatea bucală. Există periuțe speciale pentru implanturi care curăță mai eficient decât periuțele normale. Nu uita de ața dentară care ajută la îndepărtarea particulelor de hrană rămase între dinți. Dacă nu o folosești, apare placa bacteriană și se dezvoltă infecții dentare sau gingivale. Apa de gură este, de asemenea, necesară pentru o bună igienă orală.

Nu mânca alimente tari sau lipicioase

Oricât de mult îți plac sticksurile sau alunele, este bine să le eviți dacă vrei să-ți păstrezi implantul. Același lucru este valabil și pentru caramele și alte alimente care aderă puternic la dinte. Alimentele tari și lipicioase pot afecta structura implantului, slăbindu-l. Pentru că în mod cert nu vrei să ajungi din nou la medicul dentist și să cheltuiești alți bani, încearcă să nu faci niciodată excepție de la regulă.

Nu fuma și nu bea mult alcool

Fumatul este un mare dușman al sănătății orale. În cazul implanturilor, fumatul întârzie însănătoșirea zonei. Alcoolul este, de asemenea, dăunător dinților. Consumat des sau în exces, usucă mucoasele și poate duce la apariția durerilor în zona în care s-a realizat implantul.

Cât costă un implant dentar

Prețurile implanturilor dentare sunt direct proporționale cu buna calitate a acestora, dar variază și de la o clinică la alta. Este important să discuți cu medicul despre opțiunile disponibile și să alegi cea mai bună calitate pe care ți-o permiți. Pe termen lung, fiecare bănuț cheltuit în plus se dovedește bine investit. Implanturile dentare de calitate se fixează mai bine și rezistă în timp.

Costurile implantului dentar se încadrează, în medie, între 500 și 700 euro pentru un implant standard, 750-1000 euro pentru unul de calitate premium și peste 1000 euro dacă materialele și modul în care este realizat asigură funcționalitate, confort și rezistență maximă. Apar costuri suplimentare și pentru consultații și alte proceduri. De aceea, trebuie să ai un buget bine calculat. Ca să te asiguri că poți beneficia de o lucrare de calitate, alocă destui bani. O soluție de creditare rapidă, cum sunt IFN-urile, te poate ajuta să faci rost de banii necesari.

Implantul dentar este util și din punct de vedere estetic, și funcțional. Vorbește cu medicul dentist dacă vrei să-ți pui implant, pentru că el îți oferă cele mai bune sfaturi.

Referințe

https://www.facebook.com/WebMD. “Dental Implants.” WebMD, WebMD, 3 June 2003, www.webmd.com/oral-health/guide/dental-implants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *