Amenajarea garsonierei

Amenajarea unei garsoniere: pași, sfaturi și idei

Posted on

Să locuiești într-o garsonieră poate fi, în același timp, o provocare și un vis împlinit. Garsonierele sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mult mai mici (până în 30-35 de metri pătrați), pentru compartimentarea compactă, dar și pentru faptul că-ți oferă un nivel de confort ridicat, mai ales dacă știi cum să-ți amenajezi locuința.

Să menții curățenia într-o garsonieră poate fi mult mai ușor într-o garsonieră decât într-un apartament. Cu cât ai mai mult spațiu, cu atât mai mult ai tendința să-ți întinzi toate lucrurile prin toate încăperile. Și apoi te gândești că e greu să-ți amintești unde ți-ai pus costumul de baie ca să pleci în concediul de vară. Așa că, de ce să nu vezi partea plină a paharului atunci când stai într-o garsonieră?

Dar amenajarea oricărui tip de locuință necesită o sumă de bani pusă deoparte care să nu-ți încurce cheltuielile obișnuite și bugetul. Dacă ai nevoie de câteva sfaturi de economisire înainte de a te apuca de amenajare, poți să apelezi liniștit la blogul nostru!

Dacă din punct de vedere financiar te simți pregătit, iată câteva idei despre cum să-ți amenajezi garsoniera și să folosești fiecare centimetru de spațiu în avantajul tău:

Decorează apartamentul în nuanțe calde, luminoase

Cel mai inteligent mod în care să amenajezi cu stil o garsonieră este să pui accentul pe schema de culori din locuință. Utilizarea nuanțelor corespunzătoare te poate ajuta să creezi atmosfera dorită și, mai mult, să dai senzația unui spațiu mai mare, mai încăpător și primitor. Nuanțele calde, luminoase sunt cunoscute pentru faptul că reflectă mai bine lumina naturală în interior, chiar dacă amplasarea garsonierei nu este tocmai favorabilă în acest sens.

Culorile luminoase, clare, cum ar fi albul, griul deschis și chiar bejul sunt indicate de specialiștii în design interior pentru locuințele de dimensiuni mici. O paletă de culori închise sau foarte vibrante pot face spațiul dintr-o garsonieră să pară întunecat și copleșitor. Poți de asemenea să montezi perdele sau draperii din aceeași schemă caldă și luminoasă de culori și un sistem de iluminare, cum ar fi lămpile de podea, pentru lumină suplimentară.

Montează oglinzi de dimensiuni mari

Oglinzile reprezintă în același timp, obiecte decorative, dar și practice. Nici o locuință nu poate exista fără prezența unei oglinzi, fie ea amplasată în baie, fie în dormitor sau living. Până la urmă, nu te poți pregăti de o ieșire cu prietenii sau de o întâlnire romantică fără să-ți verifici ținuta în oglindă înainte de a pleca de acasă.

Așa că dacă te gândești că ai nevoie de o oglindă, cel mai bun sfat este să te orientezi către oglinzile de dimensiuni mari care pot fi montate pe perete. Oglinzile reflectă lumina naturală și ajută la crearea senzației de spațiu mai larg într-o garsonieră. O oglindă de perete cu cadre decorative minimaliste cu siguranță ar fi potrivită pentru garsoniera ta!

Dar știm că oglinzile de dimensiuni mari pot fi destul de costisitoare, mai ales dacă alegi una și în scop decorativ, nu doar practic. Și apoi să fie potrivită și pentru design-ul de interior ales…Vestea bună este că poți primi aprobare rapidă pentru un credit nebancar ca să-ți amenajezi garsoniera pe placul tău!

Proiectează un perete accent

Proiectează un perete accent

Dacă nu-ți dorești o garsonieră monotonă în care primează o singură culoare pe pereții acesteia, cea mai bună variantă este să te gândești la o culoare favorită – care-ți aduce liniște sufletească, dar îți crește și nivelul de serotonină – și să o proiectezi pe un perete din locuință.

Poți să alegi peretele din spatele patului sau canapelei sau un perete din zona bucătăriei. Important este să alegi o zonă care merită scoasă în evidență și care să aibă impact asupra atmosferei din garsonieră. Dacă locuiești în chirie și proprietarul nu-ți permite să aduci astfel de modificări în apartament, poți să folosești un tapet autocolant pentru același rezultat final.

Folosește-te de beneficiile mobilierului multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este, așa cum probabil te-ai gândit deja, utilizat în mai multe scopuri. De exemplu, un mobilier de depozitare poate fi folosit, în același timp, și ca măsuță pentru cafea sau ca spațiu pentru birou dacă lucrezi de acasă. În plus, economisești foarte mult spațiu în garsonieră dacă te orientezi la niște piese de mobilier multifuncționale corespunzătoare cu nevoile tale de utilizare.

Un pat prevăzut cu spațiu de depozitare la bază este o idee excelentă pentru amenajarea unei garsoniere. Acest tip de pat minimizează cantitatea de mobilier dintr-o locuință, ceea ce va reduce dezordinea, dar și senzația copleșitoare pe care o ai atunci când un spațiu de dimensiuni mici are foarte multă mobilă.

Pune-ți hainele la vedere!

Suport umerase haine

Știm că asta poate părea de parcă ți-ai scoate intimitatea afară din dulap și ai servi-o oricărui oaspete. Dar dacă nu vrei să umpli garsoniera cu atât de multă mobilă pentru câte articole vestimentare ai în total, aceasta s-ar putea chiar să fie o idee mai creativă decât ai crede la prima vedere. Poți să folosești un suport pe roți unde să-ți pui hainele pe umeraș și încălțămintea la baza acestuia, eliminând astfel nevoia unui dulap suplimentar.

Sau poți suspenda de tavan un suport pentru îmbrăcăminte pentru a crea o perdea improvizată care să delimitează spațiul din bucătărie de dormitor sau zona de living.

Utilizează rafturi de cărți pentru a diviza spațiul din garsonieră

Doar utilizând câteva rafturi de cărți sau o bibliotecă deschisă de-o parte și de alta, poți delimita spațiul din garsonieră ca să creezi senzația că există mai multe încăperi, dar și pentru a crea senzația de intimitate. Indicat este să utilizezi rafturi deschise pentru a permite luminii să curgă prin spațiu, ceea ce va împiedica apartamentul să se simtă înghesuit și întunecat.

Transformă-ți garsoniera într-un paradis de plante

Plante la amenajarea interiorului

Plantele și verdeața în general sunt ideale de utilizat pentru amenajarea unei garsoniere. Dar într-un spațiu atât de mic, poate interveni o problemă destul de mare: unde așezi ghivecele cu plante?

În cazul în care apartamentul tău nu are pervazuri extinse sau spațiu îndeajuns pentru a pune ghivecele pe podea, cea mai bună idee este să le atârni de tavan pentru a crea o grădină urbană interioară luxuriantă. Poți utiliza chiar și plante mari de interior, cum ar fi smochinul, pentru o altă modalitate de a delimita zonele din garsonieră.

Dacă ai alte întrebări despre cum poți să economisești bani pentru amenajarea garsonierei sau ce înseamnă să apelezi la un credit de nevoi personale nebancar, echipa Viaconto îți stă la dispoziție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *