Cuptor cu microunde

Înlocuirea electrocasnicelor: ghid practic cu recomandări

Posted on

Electrocasnicele funcționează zi de zi, lună de lună, an de an și eventual, unul dintre acestea o să cedeze de la uzură. Când se întâmplă această situație, majoritatea oamenilor încearcă să înlocuiască părțile componente deteriorate în detrimentul achiziționării unui aparat nou.

De ce? În principal este vorba de situația financiară. Aproape în fiecare an prețurile cresc, mai ales pentru electrocasnice. Motivul constă atât în situația economică națională, cât și în îmbunătățirea aparatelor electrocasnice din partea producătorilor. Iar calitatea costă. Cu toate acestea, achiziționarea unui electrocasnic nou și moderne este și o investiție de lungă durată.

Dacă nu ai ales înlocuirea electrocasnicelor până acum tocmai din motivele enumerate mai sus, iată un ghid practic care să ușureze acest proces:

Consideră vârsta medie a electrocasnicelor

Fiecare aparat din locuința ta este destinat să funcționeze o anumită perioadă în condițiile utilizării normale. Deci cât timp te poți aștepta ca electrocasnicele tale să dureze? Iată o listă sumarizată:

  • Ventilatoare – între 15 și 25 de ani;
  • Dezumidificatoare – 8 ani;
  • Mașină de spălat vase – 9 – 10 ani;
  • Mașină de spălat haine – 10 – 15 ani;
  • Congelator – 10 ani;
  • Unitate frigorifică – 10 ani;
  • Cuptor cu gaz – 10 ani;
  • Centrală termică – 10 – 15 ani;
  • Aragaz – 13 – 15 ani;
  • Espressor de cafea – 5 – 7 ani;
  • Frigider – 10 – 13 ani.

Deși lista de mai sus stabilește durata medie de viață a fiecărui aparat electrocasnic, acest lucru nu înseamnă neapărat că va funcționa sau nu în această perioadă. În cele din urmă, durata de viață va depinde de marca aparatului, precum și de modul în care este întreținut.

De cele mai multe ori oamenii fac greșeala de a trece cu vederea mentenanța de rutină a aparatelor. De exemplu, espressoarele de cafea manuale necesită un proces de dedurizare odată la 140 – 160 de utilizări. Dar, în cele mai dese cazuri, utilizatorii uită de acest aspect și trec espressorul prin procesul de dedurizare atunci când acesta intră singur în starea de avarii.

Evident, acest lucru va reduce vizibil durata de viață a espressorului de cafea.

Consideră diferențele între reparare și înlocuire

Hota electrica

Dacă ai o mulțime de electrocasnice în casa ta care ajung aproape de sfârșitul vieții, s-ar putea să te simți stresat să iei o decizie. Ce ar trebui să faci? Să le repari sau să le înlocuiești?

Ia în considerare următorul scenariu: frigiderul tău nu mai funcționează la potențial maxim. Repararea frigiderului te costă între 100 și 200 de lei și îți mai adaugă încă un an la durata de viață totală. Cumpărarea unui frigider nou cu 1000 de lei îți va permite să-l utilizezi pentru următorii 15 ani. Care variantă ți se pare mai avantajoasă?

Cele două decizii nu se egalează. Dacă alegi să cumperi un frigider nou, mai bun decât cel pe care îl deți în prezent, vei economisi mai mulți bani. Frigiderele moderne sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și sunt însoțite de funcții și caracteristici speciale.

Asigură-te că noul model va intra pe ușă

Frigider

Poate ai cumpărat locuința mobilată complet, iar frigiderul se afla deja în bucătărie. Dar acum a venit momentul să-l înlocuiești.

Măsoară zona în care vei poziționa noul aparat. Nu doar o dată, nu de două ori, ci de trei ori înainte de vânătoarea prin magazine. Pentru plasarea unui frigider, va trebui să lași un centimetru între pereți și fiecare parte a aparatului pentru a preveni supraîncălzirea. Și nu uita să ții cont de cum vei deschide ușile frigiderului, ca să permiți deschiderea completă.

Și apoi, desigur, asigură-te că noul model se va potrivi să intre pe fiecare ușă până în bucătărie.

Verifică promoțiile

Inlocuirea electrocasnicelor este cu adevărat o investiție care s-ar putea să ți se pară mai mult costisitoare decât avantajoasă pe termen lung. Dar este normal să te gândești așa, având în vedere că electrocasnicele foarte bune nu sunt ieftine. Vestea bună este că poți accesa un credit online rapid doar cu buletinul pentru cumpărăturile necesare.

Mai mult, verifică prețurile și promoțiile modelului de frigider dorit în diferite magazine sau pe site-urile web. Dacă nu mai poți aștepta până în zilele de Black Friday pentru reduceri speciale, atunci va trebui să te hotărăști rapid. Dar cercetarea este esențială. S-ar putea chiar să găsești o ofertă la care nu te-ai așteptat pentru un model de frigider și mai bun!

Înlocuirea electrocasnicelor poate fi dificilă din cauza situației financiare. De multe ori, oamenii nu sunt pregătiți de astfel de scenarii, iar îmbunătățirea financiară personală devine astfel la fel de importantă ca hrana de zi cu zi.

Cere acum un împrumut online și oferă-le electrocasnicelor o nouă viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *