Top 5 destinații de vacanță ieftine

Top 5 destinații de vacanță ieftine

Posted on

Nu este un secret că vacanțele au nenumărate beneficii: te ajută să te relaxezi, să-ți iei gândul de la problemele cotidiene, să te încarci de energie, să înveți lucruri noi, să fii apoi mai productiv la birou, să-ți întărești relațiile cu familia și prietenii, iar lista poate continua. Însă, unii dintre noi asociază dorul de ducă și călătoriile cu cheltuirea unor sume mari de bani. Ei bine, vestea bună este că te poți plimba prin lume de mai multe ori pe an cu bani foarte puțini. Da, ai citit bine! Există câteva condiții pentru a vedea locuri de poveste cu un buget redus, toate fiind, din fericire, ușor de îndeplinit.

Prima regulă pentru a beneficia de vacanțe la prețuri accesibile este rezervarea lor din timp. Indiferent că vorbim despre destinații pentru plajă, un city break, un roadtrip prin Europa, un safari în Africa, o excursie în Asia sau în America de Nord, regula de aur pentru a economisi bani este de a rezerva vacanța cu cel puțin 2 luni înainte. Așadar, începe prin a căuta oferte early booking și bilete de avion la cele mai bune prețuri. De asemenea, rezervă și plătește cazarea din timp. Dacă nu dispui de banii necesari la momentul rezervarii, apelează la un credit nebancar pentru a-ți achita vacanța. Apoi, la următorul salariu, ori în decurs de câteva săptămâni, pot returna valoarea unui asemenea credit online. Astfel, vei economisi cât mai mult pe termen lung din bugetul de călătorit.

 

Trebuie să iei în considerare și alegerea unor destinații de vacanță ieftine. În prezent, sunt extrem de multe idei de vacanță cu bani puțini, pentru toate gusturile și tipurile de călători. Așadar, îți prezentăm 5 locuri în care poți călători fără a-ți da bugetul peste cap.

1. Bulgaria

Bulgaria

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/bulgaria-golf-thracian-cliffs-83874/

 

Probabil ai mai auzit că prețurile din Bulgaria sunt considerabil mai mici decât cele de pe plaiurile mioritice și, într-adevăr, îți poți organiza o vacanță frumoasă la vecinii bulgari cu bani foarte puțini. Marele avantaj este că poți ajunge în Bulgaria destul de repede cu mașina sau cu autocarul din sudul țării. Mai mult, este o țară potrivită atât celor în căutare de mare și soare (cu stațiuni precum Nisipurile de Aur, Albena, Balchik, Nessebar și Sunny Beach), iubitorilor de schi (Bansko și Pamporovo fiind cele mai populare stațiuni montane), cât și celor ce vor să viziteze orașe cu o istorie, cultură și arhitectură fascinantă (Plovdiv, Veliko Tarnovo și Sofia sunt, mai mereu, în topul preferințelor). 

 

Un sejur la mare în Bulgaria pornește de la 100 de euro de persoană, un concediu la schi de la 150 de euro, iar o noapte de cazare într-un hotel de trei stele in Veliko Tarnovo de la 100 de lei.

2. Ucraina

Ucraina

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/kiev-ukraine-city-urban-1945487/

 

Ucraina este o țară extraordinar de ieftină pentru români: de exemplu, o masă compusă din trei feluri la un restaurant cu prețuri nici foarte mici, nici foarte mari va costa, în medie, 40 de lei, iar pentru cazarea într-o camera dublă a unui hotel de 3 stele vei plăti aproximativ 80 de lei pe noapte. Intrările la muzee sunt și ele foarte accesibile, precum și transportul în comun și produsele din supermarketuri. Singură cheltuială mai serioasă pe care o vei avea (compensată, însă, de prețurile mici ale cazării, meselor, transportului și intrărilor la obiective turistice) este biletul de avion, tarifele oscilând între 150 și 250 de euro. 

 

Cele mai frumoase orașe pe care le poți vizita în Ucraina sunt Kiev (capitala țării, cu un aer modern, însă cu foarte multe spații verzi și clădiri impresionante), Lviv (un oraș boem, cu o piață centrală prietenoasă și o arhitectură influențată de orașele din Europa de Vest), Cernăuți (un orășel mic și cochet, cu multe clădiri superbe, situat la granița cu partea de nord a României) și Odesa (un oraș-port renumit pentru plajele sale curate).

3. Malta

Malta

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/fishing-boat-picturesque-port-241585/

 

Acest arhipelag din centrul Mării Mediterane este perfect pentru o excursie reușită, cu buget redus. Poți prinde bilete de avion dus-întors și la 50 de euro, iar cazarea te va costa aproximativ 30 de euro pentru o camera dublă la un hotel de 3 stele, ofertă în care poți avea micul dejun inclus. Un bilet de autobuz are prețul de 1,5 euro, iar o masă la un restaurant obișnuit costă în jur de 10 euro. 

 

Printre cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Malta se numără Valleta, Mdina, Catacombele St Agatha din Rabat, Most, Satul lui Popeye, Dingli Cliffs, Gozo, Blue Grotto și St Peter’s Pool.

4. Muntenegru

Muntenegru

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/budva-montenegro-balkan-824486/

 

Muntenegru rămâne o comoară încă nedescoperită de mulțimile de turiști. Podgorica, Kotor și Budva sunt doar câteva locuri ce încântă privirile celor care sunt îndeajuns de curioși să exploreze această minunată țară. O excursie în Muntenegru îți va da șansa să admiri o vegetație formată din chiparoși și măslini, clădiri cu o arhitectură deosebită, lacuri turcoaz, câmpii întinse și munți semeți. Bucătăria locală are de oferit preparate delicioase, precum faimoasele fripturi crocante și burek-ul prăjit, plin cu brânză. 

 

Pentru a te caza o noapte la un hotel de 3 stele în Podgorica vei plăti aproximativ 110 lei, iar pentru a servi masa la un restaurant cu prețuri medii vei scoate din buzunar cam 25 de lei.

5. Slovacia

Slovacia

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/bratislava-slovakia-1905408/

 

Cei din vestul țării pot conduce sau lua autocarul câteva ore până în Slovacia, iar cei care nu locuiesc în Ardeal, pot lua avionul până în Viena și de acolo un mijloc de transport în comun spre Slovacia, care va ajunge în mai puțin de o oră și va costa doar câțiva euro. Această țară impresionează din ce în ce mai mulți turiști prin frumusețile sale naturale și arhitecturale, prin gastronomia locală (încearcă neapărat bryndzove halusky – un fel de găluște mici cu brânză) și prin prețurile accesibile.

 

O noapte de cazare într-o camera dublă a unui hotel de 3 stele costă aproximativ 35 de euro, o masă copioasă la un restaurant obișnuit va avea un preț mediu de 8 euro, iar un bilet de autobuz în Bratislava costă 0.70 euro. Pe lista atracțiilor turistice se află capitala Bratislava, munții Tatra, orașul Košice și Poprad.

 

Pentru a economisi cât mai mulți bani, alege o destinație de vacanță ieftină din lista de mai sus și, dacă nu dispui de banii necesari, apelează la un credit până la salariu pentru a achita prețul zborului și al cazării. Vacanță plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *