Vlogging

Vrei să te apuci de vlogging? Sfaturi și idei pentru un start reușit

Posted on

Ești pasionat de social media, călătorii, comunicare, tehnologie, dar în același timp vrei să-ți câștigi și independența financiară? De ce să nu îmbini utilul cu plăcutul? Cu alte cuvinte, de ce să nu te faci vlogger? Dacă te simți pregătit pentru o astfel de provocare și ți-ar plăcea să descoperi ce fel de muncă este necesară atât în fața, cât și în spatele camerei, acest hobby se poate transforma într-o sursă de venit, dar și de satisfacție. Trebuie doar să ai un start potrivit. Noi îți explicăm cum!

Echipament

Pentru vlogging va fi necesar să te vezi și să te auzi bine. Așadar, vei avea nevoie de echipamente și accesorii speciale. Pentru a face rost de bani poți să renunți la cheltuieli inutile sau poți lua un credit online! Dacă timpul te presează sau vrei să te apuci repede de treabă, noi îți sugerăm a doua variantă. Află care sunt termenii și condițiile de acordare și apoi fă rost de echipamentul de mai jos:

  • O cameră de vlogging. Sigur, te-ai putea descurca și cu un telefon mobil, dar calitatea unei camere frontale va lăsa de dorit. Dacă vrei să te faci vlogger profesionist vei avea nevoie de aparatură de calitate. În funcție de buget, de condițiile de filmare și de obiectivele tale, dar și de gusturi, vei avea de ales între mai multe tipuri de camere, de la cele point and shoot, până la cele mirrorless, DSLR și așa mai departe;
  • Un microfon, calitatea audio a clipurilor fiind deosebit de relevantă. În acest caz ai de-a face cu trei tipuri de microfon: cele montate pe cameră, dacă faci un vlog de călătorii de exemplu, de tip lavalieră sau unul care poate fi poziționat pe birou, dacă faci vlogging exclusiv de acasă. Gândește-te bine la tematica vlogului tău înainte de a face această alegere;
  • Kit-ul de vlogging, cel care va cuprinde și alte accesorii indispensabile precum cardurile SD, trepied sau mini-trepied, o baterie externă, luminile, și posibil un rucsac în care să cari toate astea.

Ia în calcul că vei avea nevoie și de un laptop/calculator pentru a face editarea și evident de un software care să-ți permită să faci asta. Dacă vei căuta suficient de mult vei descoperi și versiuni gratuite de software de editare, dar dacă vrei să faci videouri mai complexe vei scoate bani din buzunar și pentru versiunile complete.

După cum vezi, sunt multe de cumpărat, deci sperăm că ai luat deja niște decizii care îți pot îmbunătății finanțele personale.

Tematica

Înainte de a citi întrebările legate de acordarea unui credit online, întreabă-te despre ce va fi blogul tău. Categoric, vei găsi destul de multe idei de vlogging online, dar recomandat va fi și să alegi un subiect care să fie aproape de sufletul tău. O să fim sinceri cu tine, te vei lovi de ceva provocări, mai ales la început, deci fără pasiune probabil vei ceda rapid.

Nu va fi chiar complicat să alegi o tematică, pe cuvânt! Ești pasionat de călătorii? Te faci travel vlogger și alegi top 5 destinații de vacanță ieftine. Ești pasionat de tehnologie? Fă review pentru hardware și software. În timp vei primi produse gratis pentru reclamă! Opțiuni există, trebuie doar să găsești ce-ți place, dar și ce are succes!

Că veni vorba de succes, ține cont de nișă și de audiență când faci alegerea. Află cine te va urmări ca să-ți dai seama cum trebuie să arate conținutul. În alegerea numelui pentru vlog include ceva care să facă referire la tema canalului.

Plan de conținut

După ce ai ales tema și ți-ai dat seama care este publicul tău, trebuie să începi să produci conținut de calitate. Primul pas constă în planificarea canalului tău și alegere celei mai bune metode prin care să prezinți conținutul. Clar, metoda va fi adaptată la temă. Dacă vrei să vorbești despre nemurirea sufletului va fi OK să te filmezi la tine în cameră, eventual cu o bibliotecă în spate, dar dacă ai un vlog despre restaurante sau gătit, trebuie să prezinți și ceva practic, eventual să te deplasezi în diverse locuri. N-ar strica nici să ai un script foarte bine pus la punct înainte de a te apuca de filmări.

Pentru a păstra atenția urmăritorilor ia în calcul și faptul că informația trebuie prezentată într-un mod cât mai distractiv și eventual interactiv. De altfel, pentru fidelizare va fi necesar și să ai un program de postare pe care să-l respecți. Dacă totuși nu poți respecta întocmai programul, anunță-ți comunitatea.

Apropo de comunitate, fă-ți timp pentru a răspunde comentariilor de la urmăritori și exprimă-ți părerile, într-un mod cât mai respectuos, chiar dacă nu ești de acord cu tot feedback-ul. Cu cât vei fi perceput drept mai ușor de abordat, cu atât comunitatea ta va deveni mai loială și, chiar mai important, mai implicată în ceea ce faci.

Dacă urmezi instrucțiunile de mai sus deja ai un start excelent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *