5 cheltuieli inutile la care să renunți pentru a economisi bani

Posted on

Dacă te așteptai ca primul sfat pe care îl vei regăsi în acest articol să fie să renunți la fumat, te vom surprinde. Nu este acel gen de articol, ci unul care conține sfaturi pe care le poți cu adevărat aplica. Iată cum ai putea economisi bani începând chiar de astăzi.

Masa de prânz în oraș

E greu să reziști tentației de a nu ieși în oraș alături de colegii de la birou pentru prânz, recunoaștem asta, însă obiceiul de a-ți prepara de acasă masa pentru a doua zi te va ajuta să economisești enorm! Să facem un calcul – dacă un meniu la restaurant pentru o ciorbă, felul doi și desert costă, în medie, 20 de lei, în doar o lună vei reuși să pui deoparte aproximativ 400 de lei. Cum poți face asta? E simplu! Atunci când pregătești cina acasă, pune ceva mai mult în compoziție, pentru ca surplusul de mâncare să se poată transforma într-o masă delicioasă de prânz. Nu doar că vei economisi o sumă considerabilă, dar vei avea și siguranța că mănânci sănătos și, de ce nu, vei primi și laudele colegilor pentru pasiunea ta de a găti.

Cadouri scumpe

Cei dragi vor aprecia mult gestul tău de a le oferi ceva în dar. Cu toate acestea, nu e nevoie să cheltuiești toți banii pe care îi ai pe cadouri scumpe, chiar dacă ești tentat să faci asta. Un cadou inspirat nu înseamnă neapărat un cadou costisitor, ci mai degrabă unul dăruit din inimă. Poți opta pentru un obiect handmade pe care l-ai făcut cu mâna ta sau pentru unul creat de un prieten cu ceva mai multă inspirație. Găsești din această categorie bijuterii, articole de îmbrăcăminte, poșete, articole de mobilier, cosmetice sau pantofi. Cu siguranță persoana care va primi un astfel de cadou din partea ta va fi flatată de gest și nu va uita prea curând surpriza făcută.

Haine noi, doar pentru că sunt noi

Shopping-ul s-a transformat, în ultimii ani, într-o metodă de relaxare, la care din ce în ce mai mulți apelează. Senzația este, însă, una falsă, pentru că nu cumpărăturile te vor face mai fericit, ci gândurile pozitive și starea de bine, pe care le poți obține, de pildă, practicând un sport sau călătorind. Tentația crește din nou, direct proporțional cu apariția reducerilor de sezon, însă rezultatul nu îți va ajuta decât buzunarul sau cardul să se golească.

Reducerile de Black Friday

Și dacă tot am adus în discuție reducerile, nu le putem scăpa din vedere pe cele din ultima vineri din noiembrie, când mai toate magazinele anunță discount-uri substanțiale la mii de produse. Deși unele dintre ele sunt false, comercianții umflând costurile acestora chiar înainte de Black Friday, de cele mai multe dintre ele nu ai nevoie cu adevărat. Psihologia care stă în spatele marketing-ului este bine studiată, dar trebuie să o folosești pentru, nu împotriva ta. Așadar, data viitoare când stai cu degetul pe butonul care ar declanșa trimiterea comenzii online întreabă-te dacă ai, cu adevărat, nevoie de obiectul pe care te pregătești să îl cumperi.

Vacanțele în perioadele de vârf

E binecunoscut faptul că lunile iulie, august și decembrie sunt cele mai scumpe din an, atunci când vine vorba de cazare și transport către cele mai căutate destinații turistice sezoniere. Știm cât de mult vrei și, mai ales, meriți să te bucuri de o vacanță pe cinste, dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi să pleci în concediu în perioadele cele mai aglomerate din an, când prețurile sar peste limite. La mare luna septembrie este cea mai liniștită dintre toate, iar temperaturile sunt mai mult decât prietenoase. Ianuarie sau februarie sunt cele mai bune perioade în care te poți bucura de pârtii și petreceri în zăpadă, așa că nu are rost să cheltuiești bani în sezon pentru excursii reușite.

Acestea sunt doar câteva dintre economiile pe care le poți face pe parcursul unui an. Tu la ce cheltuieli ai renunțat în ultima vreme?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *