Nunta

Organizarea nunții de la A la Z: Tot ce trebuie să știi

Posted on

Nunta este unul dintre cele mai frumoase momente din viața a doi oameni. Primul eveniment oficial al viitorilor soți trebuie pregătit minuțios. Pentru anumite etape ale organizării nunții sunt necesare plăți în avans. Când bugetul nu permite, un credit rapid, online, de la o instituție financiară nebancară, poate fi soluția salvatoare.

Organizarea unei nunți de la A la Z necesită timp și bani. Eforturile sunt justificate pentru cuplu, amintirile create urmând a fi memorate peste ani, copiilor și nepoților. Chiar și în cazul unei nunți restrânse, cheltuielile pot fi destul de mari, în funcție de opțiuni și de serviciile contractate.
Uneori bugetul poate fi dat peste cap de o situație neprevăzută, un împrumut la o rudă sau un prieten pare a fi cea mai bună variantă. Când nu mai aveți alte soluții, puteți apela la un credit rapid, online.

Credit online

O instituție financiară nebancară, așa cum este Viaconto, oferă ajutor rapid, celor care au nevoie urgentă de sume de bani mici, chiar și până la următorul salariu.
Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în posesia banilor necesari pentru avansul plătit fotografului sau celui care va cânta la nuntă, este să aplicați direct pe site-ul entității creditoare. Cu calculatorul online simulezi creditarea, astfel încât să știi, încă de la început, care este perioada contractuală și care va fi suma de bani de rambursat.
Îndeplinind un minimum de condiții, mult mai lejere decât la o instituție bancară, banii vor intra în contul declarat, la scurt timp după aprobarea creditului.

A. Fixarea datei nunții

Cununia civilă trebuie să fie programată cât mai rapid, imediat după ce stabiliți că vă căsătoriți.

B. Stabilirea planului și a bugetului

Împărțirea sarcinilor pentru a acoperi cât mai bine și mai rapid toate etapele este extrem de importantă.
Dacă bugetul este conturat acest lucru ajută, dar în situația în care banii cu care plecați în acest proiect sunt foarte puțini, creditul nebancar poate fi o soluție.

C. Realizarea listei de invitați

Acest lucru poate să cadă atât în sarcina viitorilor miri, cât și pe umerii părinților. Lista va trebui parcursă, revizuită și scurtată la nevoie.

D. Alegerea nașilor

Nașii trebuie să fie un cuplu care a fost alături de cel puțin unul dintre voi, atunci când ați avut nevoie și cu care credeți că rezonați și din punct de vedere spiritual, căci nașii sunt părinții spirituali ai mirilor.

E. Alegerea restaurantului

În funcție de numărul de numărul persoanelor pe care doriți să le aveți alături în ziua fericitului eveniment, puteți alege restaurantul. Restaurantele care organizează acest tip de evenimente au spații diferite ca suprafață și capacitate. Unii chiar impun un număr minim, fără de care percep taxe suplimentare.
Meniul este important, restaurantele oferind variante de mâncăruri pentru gusturi variate.
Alegerea restaurantului este o etapă care necesită plata în avans a unei sume, pentru ca sala să fie rezervată.

Verghiete

F. Identificarea bisericii

Ceremonia religioasă trebuie oficiată de un preot, în cadrul unui lăcaș de cult. Dacă nunta este într-o zi de sâmbătă, există șanse mai mici să găsiți loc acolo unde doriți, pentru că este extrem de aglomerat.
Depinde foarte mult și de sezonul ales, în cel cald având loc cele mai multe evenimente.

G. Formație sau DJ?

Muzica este un factor care îi face pe oameni să se simtă bine, iar dacă nuntașii au muzică pe placul lor vor dansa toată noaptea sau toată ziua. O formație cunoscută, cu un repertoriu bogat poate încinge atmosfera încă de la primele acorduri.
Pe de altă parte și un DJ cu experiență poate atrage lumea pe ringul de dans nu doar cu ajutorul muzicii, dar și prin interacțiunea pe care o poate avea cu nuntașii.
Dacă preferați o formație trebuie să fiți pregătiți să scoateți ceva bani din buzunar, în funcție de numărul membrilor, de cât de cunoscută este trupa și mai ales dacă au nevoie de cazare pentru a participa la eveniment.
Și în cazul muzicii o să plătiți o sumă în avans, valoarea fiind stabilită de comun acord de cele două părți.

H. Tocmirea fotografului

Nunta este un moment magic în viața ei și a lui și fiecare secvență trebuie imortalizată și păstrată peste ani. Pentru aceasta este nevoie de angajarea unui fotograf care să facă cât mai multe poze.
Uneori cuplurile aleg să facă o ședință foto înainte de nuntă, dar și una după.
Unii fotografi au servicii complete, în sensul că vor oferi albumele de nuntă pentru soți, părinți și nași într-un format exclusivist.

I. Angajarea cameramanului

Alături de fotograf, cameramanul este un personaj extrem de important căci va surprinde absolut toate momentele marelui eveniment.
Fotograful și cameramanul trebuie să primească și ei un avans, înaintea nunții.

J. Rezervarea unor camere la hotel

Când rudele și prietenii vin de la mare depărtare, este bine să le rezervați câteva camere la un hotel, pentru că vor avea nevoie să se odihnească.
Trebuie să știți din timp cine vine și cine are nevoie de cazare pentru a rezerva și plăti camerele necesare.

K. Decor

Nunta de vis pentru femei este cea în care se simt adevărate prințese și răsfățul se traduce prin alegerea unui decor somptuos. Deși restaurantele și organizatorii de astfel de evenimente au cel puțin un tip de decor, în funcție de tematica nunții, unele mirese optează pentru un decor suplimentar. Evident, acest lucru înseamnă o nouă cheltuială.

L. Invitațiile de nuntă

Mesajul pentru invitațiile de nuntă poate fi simplu și trebuie să cuprindă numele voastre, ale părinților și nașilor, data, locul ceremoniei civile și ora, locul și ora ceremoniei religioase, restaurantul la care are loc petrecerea.
Alegerea invitațiilor de nuntă care să vă reprezinte este dificilă, pentru că există o varietate de forme, culori, tipologii și materiale din care sunt confecționate acestea.

M: Mărturiile

De regulă, mărturiile sunt micile atenții pe care mirii le oferă nuntașilor, în semn de apreciere pentru că au fost alături de ei în acel prim moment special din noua lor viață.
Și aici decizia este una grea de luat pentru că sunt foarte multe variante din care puteți alege.

N. Rochia și costumul de mire

Rochia miresei și costumul mirelui sunt achiziții importante. Femeile sunt cele care probează mai multe modele de rochii de mirese până se decid, în timp ce bărbații știu ce își doresc și achiziția merge mai simplu în cazul lor.
Superstițiile legate de nuntă spun, printre altele, că mirii nu trebuie să își vadă unul altuia, până în ziua nunții, hainele.
Cu toate acestea, cuplurile moderne aleg, în multe cazuri, să cumpere tot ceea ce au nevoie împreună.

O. Comandarea verighetelor

Verighetele, simbolul dragostei celor doi soți, unul față de celălalt, trebuie să fie făcute la comandă pentru a se potrivi pe degetul pe care fiecare alege să poarte cercul perfect.
Personalizarea acestora cu numele jumătății și ziua marelui eveniment este o opțiune populară.

Tort pentru nunta

P. Alegerea tortului de nuntă

Piesa centrală a meniului de nuntă este tortul, care trebuie să fie spectaculos. În funcție de numărul invitaților, va fi comandat tortul care trebuie să îndeplinească câteva criterii importante: să fie pe gustul mirilor, în armonie cu decorul, să conțină culorile alese ca temă și să aibă forma pe care mirii o agreează.

Q. Florile

Aranjamentele florale, bugetul miresei și al nașei sunt alte puncte pe lista lucrurilor necesare pentru organizarea nunții, iar alegerile trebuie făcute ținând cont de culorile utilizate la decor.

Rambursarea creditului

După încheierea marelui eveniment, puteți să plătiți și împrumutul de care ați avut nevoie, cu banii strânși la nuntă. O rambursare anticipată va însemna plata unui credit mai mic. Orice întârziere la plată se taxează suplimentar, așadar nu plecați în luna de miere înainte de a plăti datoriile.

Organizarea nunții perfecte se poate face chiar și atunci când banii sunt puțini, apelând la ajutor din partea unei instituții financiare nebancare. Un credit rapid, online, înseamnă rezolvarea problemelor stringente, care țin de organizarea nunții sau plata în avans pentru anumite servicii.

Organizarea unei nunți, pe placul mirilor, implică timp și bani. Dacă bugetul este redus, soluția poate veni de la o instituție financiară nebancară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *