Portofel gol

Împrumuturi pentru tineri fără loc de muncă: ce venituri se iau în calcul?

Posted on

Tinerii aflați la început de drum în viață se lovesc de multe ori de lipsa banilor necesari pentru rezolvarea unor probleme ce nu suportă amânare. Despre independență financiară nu poate fi vorba dacă la finalul studiilor nu există oportunități de angajare. Soluția la îndemâna tuturor: instituțiile financiare nebancare.

Când ești proaspăt absolvent de facultate și nu ai încă un loc de muncă, părinții sunt singurii care te susțin financiar. Și totuși, până și ei se confruntă cu probleme, iar apariția unei nevoi pare o situație fără rezolvare. Despre un împrumut de la prieteni nici nu poate fi vorba. Și atunci, singura soluție care îți rămâne la dispoziție este un credit la o instituție financiară nebancară.
Astfel vei avea ocazia să îți plătești cursul de formare profesională cu ajutorul căruia speri că vei obține o slujbă sau îți poți repara rapid mașina cu care vei putea face livrări la un serviciu specializat în acest sens.

Condiție esențială pentru a beneficia de un credit rapid

Instituțiile financiare nebancare sunt oportunitatea prin care îți poți duce la final sarcinile presante. Creditul obținut astfel este urgent, iar suma de bani pe care o poți împrumuta este relativ mică.
Dacă ești tânăr fără un loc de muncă, nicio instituție bancară nu îți va acorda vreun credit de nevoi personale, dar o instituție financiară nebancară te poate ajuta. O condiție esențială impusă de această entitate financiară este de a obține un venit demonstrabil periodic, iar indemnizația de șomaj este o formă de venit.
Tot ce trebuie să faci este să devii șomer înregistrat, cu indemnizație de șomaj. Acest lucru presupune să te înscrii cât mai repede, după ce ai finalizat o formă de învățământ, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din localitatea de proveniență.

Prevederile unui credit financiar nebancar

Ca în cazul oricărui contract de credit, chiar și la o instituție financiară nebancară trebuie să îndeplinești câteva condiții pentru a putea solicita și primi banii necesară rezolvării problemelor. Iată care sunt acestea:

  • Reședința în România;
  • Vârsta cuprinsă între 20 și 70 de ani;
  • Demonstrarea cu documente a existenței unui venit lunar (indemnizația de șomaj în acest caz);
  • Fără datorii active;
  • Existența unui cont bancar activ și a unui card bancar atașat acestuia;
  • Utilizarea unui serviciu de internet banking.

Ce trebuie să faci pentru solicitarea unui credit?

Card bancar

1. Identifică instituția financiară la care să apelezi

Este important să intri online și să te documentezi foarte bine înainte de a aplica pentru un credit rapid și sigur. Împrumutul se poate face foarte ușor, online, iar dacă condițiile sunt îndeplinite, banii îți vor intra în cont imediat ce solicitarea îți este aprobată.
Este important să faci calculele online, cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție pe site-ul instituției financiare nebancare pentru a vedea pe simulare dacă poți să optezi și să plătești un astfel de credit.

2. Calculează online

Calculatorul online te ajută să vezi transparent, toate operațiunile și tot ceea ce implică o astfel de tranzacție. Cu ajutorul acestui instrument, introduci suma de care ai nevoie, perioada contractuală și vei vedea imediat care este suma totală pe care va trebui să o rambursezi la final.

3. Solicită împrumutul

Pentru un credit cu buletinul nu ai nevoie de garanții și nu trebuie să justifici pentru ce anume ai nevoie de bani. În plus, nici nu trebuie să te deplasezi fizic pentru a cere împrumutul. Solicitarea se face online, direct pe site-ul instituției financiare nebancare.
După completarea formularului online, cu datele solicitate, atașează o copie după actul de identitate și un extras de cont. Imediat după finalizarea cererii online, vei primi un SMS cu un cod de verificare, care trebuie ulterior introdus pe pagină, după înregistrare. Va trebui să te asiguri că ai luat la cunoștință și că accepți termenele și condițiile contractului și politica de confidențialitate.
Verificarea dosarului tău va fi realizată în cel mai scurt timp posibil, iar banii vor fi transferați în contul oferit la completarea formularului.
Important: dobânda se va calcula la suma de bani pe care o utilizezi efectiv, din limita admisă.
Pentru prima dată nu vei putea solicita o sumă prea mare de bani, dar începând cu al doilea împrumut, valoarea poate crește.

4. Rambursarea creditului

Restituirea sumei de bani împrumutate trebuie realizată respectând termenii contractuali, în caz contrar vor exista penalități pentru fiecare zi de întârziere. Creditul luat online poate fi restituit în același mod, banii putând fi virați în contul instituției financiare nebancare. Se poate plăti și în sistem self pay, dar și la casieriile băncilor, acest serviciu fiind contra cost.

Rambursare anticipată

Dacă ai toți banii, înainte de finalizarea perioadei contractuale este bine să plătești anticipat. Vei avea de scos mai puțini bani din buzunar.
Prin rambursare anticipată plătești suma împrumutată și dobânda acumulată până în acel moment.

Amânarea creditului

Dacă știi că nu ai banii necesari pentru a face plățile, ar fi bine să ceri amânarea rambursării. Acest serviciu se taxează suplimentar, dar îți oferă posibilitatea eșalonării împrumutului.

Întârziere la plată

Vremurile în care trăim sunt grele, iar situațiile în care nu vei avea banii necesari pentru plata creditului pot să fie reale. Atunci este bine să anunți acest lucru și să vorbești cu reprezentanții instituției financiare nebancare pentru a găsi soluția potrivită nevoilor tale.

Card si desfasurator rate

Dacă decizi să nu anunți problema, vei observa că începând cu a doua zi a scadenței împrumutului vor începe să se acumuleze penalități, de o anumită valoare, pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea, instituția financiară va bloca accesul la banii care sunt în cont.

Ce este bonitatea?

Neplata sumelor datorate va afecta bonitatea ta, iar acest lucru va însemna că pe viitor nu vei mai obține un nou credit la instituția financiară nebancară. În plus, situația se complică dacă vei dori să te adresezi pe viitor unei alte instituții financiare pentru un alt tip de împrumut.

Până unde se poate ajunge în caz de neplată?

Imprumuturile care nu au fost rambursate pot să ajungă la terțe persoane. Costurile de revendicare pentru neplată vor fi transferate clientului care deține împrumutul.

Tinerii pot solicita împrumuturi pentru perioade scurte de timp, pentru nevoi urgente, chiar și dacă nu au un loc de muncă. Indemnizația de șomaj te ajută să poți împrumuta bani rapid și sigur, online, de la o instituție financiară nebancară. Atenție însă, contractul are termene și prevederi pentru ambele părți, iar în caz de neplată vei fi penalizat pentru fiecare zi de întârziere.

Împrumutul pentru tineri fără un loc de muncă e posibil cu ajutorul instituțiilor financiare nebancare. Indemnizația de șomaj te ajută să primești un credit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *