Completați toate câmpurile formularului.
menu

Credit nebancar

Faptul că trăim vremuri destul de tulburi din punct de vedere economic nu mai este niciun secret pentru nimeni. Și odată cu acest lucru, nesiguranța zilei de mâine (cel puțin din punct de vedere financiar) devine din ce în ce mai apăsătoare într-o societate în plin consumerism și în care banii reprezintă un mijloc de schimb. O conjunctură specială sau o nevoie stringentă te poate impulsiona să găsești cele mai bune oportunități și să intri rapid în posesia sumei care îți este de folos.

Actualmente, piața abundă de numeroase oferte care mai de care mai atrăgătoare care îți facilitează drumul către un credit nebancar, spre exemplu. Dar până la obținerea unui astfel de împrumut e bine să fii informat corect și să deții toate informațiile esențiale: de la ce reprezintă acest tip de împrumut, la termene și condiții și până la perioadă optimă de rambursare.

Cuprins:

 1. Ce este un credit nebancar?
 2. Ce informații esențiale trebuie să știi despre acest tip de creditare la Viaconto?
 3. Care sunt pașii de urmat pentru obținerea unui astfel de împrumut?
 4. În ce condiții nu poți beneficia de un împrumut printr-un credit nebancar?
 5. Top 5 avantaje ale unui credit nebancar

Ce este un credit nebancar?

Un credit nebancar reprezintă o formă de împrumut pe care o poți obține din cadrul unui IFN (Instituție Financiară Nebancară). Acesta instituție are activitatea reglementată tot de Bancă Națională a României, însă spre deosebire de bănci, aceasta nu acumulează depozite, oferă împrumuturi pentru sume mult mai mici și cu dobânzi diferite. Dar chiar și în aceste situații, majoritatea Instituțiilor Financiare Nebancare solicită condiții minime de eligibilitate.

Ce informații esențiale trebuie să știi despre acest tip de creditare la Viaconto?

Așa cum aminteam anterior, există o multitudine de IFN-uri care împrumută bani persoanelor care solicita un astfel de credit, iar Viaconto este o astfel de instituție care beneficiază de un sistem bine pus la punct și condiții transparente de lucru.

Și pentru că aproape că nu există persoană care să nu se fi întâlnit cel puțin o dată în viată cu situații în care câștigurile lunare oricât de bine au fost planificate nu au fost îndeajuns pentru a acoperi cheltuielile curente, iată ce informații trebuie să știi despre un credit nebancar la Viaconto:

În primul rând, pentru a intra în posesia unui asemenea împrumut, modalitatea de aplicare nu este condiționată de o deplasare la ghișeu. Prin urmare, orice problemă neprevăzută care are nevoie urgent de bani, își poate găsi rezolvarea extrem de rapid. Operațiunea se poate desfășoară în totalitate online, solicitantul având nevoie de un instrument de lucru cu acces la internet.

În al doilea rând, birocrația nu este împovărătoare, seria de documente necesară fiind foarte mică (BI/CI: scanat cu fotografie și extras de cont bancar pe o perioadă de la o lună pană la trei luni din contul de salarizare, pensie și/sau alte beneficii).

Așadar, vorbim despre eficiență maximă și aprobare în cel mai scurt timp posibil. Solicitantul va primi un SMS pe telefonul său mobil cu decizia după câteva minute de la solicitarea împrumutului, dacă procesul de înregistrare a fost finalizat corect și dacă au fost furnizate pe adresa de e-mail info@viaconto.ro toate documentele necesare.

Cât despre sumele care pot fi solicitate, este important de precizat faptul că valoarea împrumutului nu este foarte mare întrucât creditele nebancare sunt destinate acoperirii unei nevoi financiare de maximă urgență, mai exact a unei cheltuieli inopinate.

Înainte de a solicita un astfel de împrumut, este esențial să se cunoască toate informațiile aferente, astfel încât niciun aspect să nu treacă neobservat. În eventualitatea în care solicitantul nu este pe deplin lămurit, este bine să ceară reprezentanților Instituțiilor Financiare Nebancare toate detaliile legate de aplicarea comisionului, raportat la suma pe care dorește să o împrumute.

Important de retinut!

Pentru primul credit, suma pe care o vei putea contracta nu va putea să depășească 600 RON. Viaconto oferă posibilitatea ca la al doilea împrumut suma sa fie de până la 1000 RON, iar la al treilea împrumut suma posibilă de solicitat sa ajungă pana la 1500 RON.

Care sunt pașii de urmat pentru obținerea unui imprumut nebancar?

Pentru că ne dorim să fim în acord cu evoluția tehnlogică și implicit să răspundem rapid și activ nevoilor viitorilor clienți Viaconto, ne bucurăm de o modalitate de lucru clară și foarte ușor de accesat. Prin urmare, solicitarea și mai apoi, obținerea unui credit nebancar includ câteva etape, după cum urmează:

 • Toate aplicațiile se vor efectua online pe site-ul viaconto.ro. Solicitantul trebuie să selecteze suma și termenul care i se potrivește cel mai bine și ulterior, acesta trebuie să apese pe butonul solicitare. Formularul de înregistrare trebuie completat cu informațiile generale solicitate și apoi cererea va fi examinată de comitetul de credite.
 • Împrumuturile Viaconto sunt personale și, prin urmare, trebuie furnizate datele personale ale solicitantului pentru ca cererea să fie procesată.
 • In scurtă vreme de la trimiterea aplicației, persoana solicitantă va primi un SMS pentru decizia privind acordarea împrumutului. Dacă toate condițiile sunt întocmite, suma va fi depusă imediat într-un cont bancar în oricare dintre băncile colaboratoare Viaconto. În cazul în care contul bancar este deschis la o bancă cu care Viaconto nu colaborează, termenul de așteptare este de pană la 48 de ore, valabil în zilele lucrătoare.
 • Profilul de client este zona privată a solicitantului, unde se pot revizui datele personale și gestiona contractele active. Pentru accesare, persoana interesată trebuie să utilizeze adresa de e-mail și parola introduse la prima înregistrare pe viaconto.ro.
 • Rambursarea împrumutului se efectuează conform condițiilor stabilite contractual, iar în situația în care împrumutul nu este rambursat la data stabilită, Viaconto oferă opțiunea de a amâna împrumutul pentru maxim 30 de zile. Costul acestui serviciu va fi așa-numita taxă de prelungire.

În ce condiții nu poți beneficia de un împrumut printr-un credit nebancar Viaconto?

Chiar dacă creditele nebancare sunt adesea asociate cu ieșirea dintr-un impas financiar, nu toate IFN-urile împrumută și persoane care au avut în trecut sau în prezent incidente de plată în sistemul bancar. Asta ține de politica fiecărei instituții în parte și de riscurile pe care vrea și poate să și le asume în condițiile date.

Și pentru că mai sus am vorbit despre cum se poate obține rapid un credit nebancar, iată care sunt situațiile în care acesta nu poate fi oferit la Viaconto.

Dacă solicitantul împrumutului are datorii active și NU:

 • are vârsta cuprinsă între 20-65 de ani
 • are reședința pe teritoriul României
 • poate efectua dovada unui venit lunar
 • are un cont bancar valabil
 • deține un card valid, atașat contului bancar
 • are serviciul internet banking activ sau acces la informațiile sale financiare online

Top 5 avantaje ale unui credit nebancar

 1. Contractele de credit se încheie online.
 2. Împrumuturile financiare de tipul creditelor nebancare sunt ușor de obținut și de rambursat (condițiile de acordare a creditelor nebancare sunt mult mai relaxate, venitul minim solicitat este sub pragul practicat de majoritatea băncilor) și sunt concepute să salveze situații urgente care presupun cheltuieli neplanificate.
 3. Nu se plătesc taxe suplimentare pentru trnsfer, solicitantul va primi suma fixă de care are nevoie.
 4. Poți solicita un împrumut cu condiția să ai venituri periodice demonstrabile, cum ar fi, de exemplu, pensia, indemnizația de șomaj.
 5. Dacă nu se onorează termenul de plată, clientul poate beneficia de prelungirea perioadei de împrumut.