Calculator

Ai datorii la prieteni? Ghid pentru a le plăti la timp

Posted on

Datoriile sunt sume de bani pe care trebuie să le înapoiezi celui care te-a împrumutat. Uneori poate fi extrem de dificil de returnat o datorie către un prieten, mai ales că știi că te va ajuta necondiționat și nici nu duce lipsă de bani. Totuși, datoriile trebuie plătite, iar pentru aceasta trebuie făcute niște eforturi.

Ai avut ghinionul să ți se strice mașina înainte de nunta unui coleg? A fost nevoie de intervenție medicală de urgență după ce ți-ai spart dintele? Ai ales să achiziționezi încă un televizor pentru că este mai bun decât cel din sufragerie? Ai cumpărat tot felul de articole vestimentare doar pentru că erau la reducere? Ți se par cunoscute aceste situații? Când te-ai regăsit într-o situație neprevăzută ai avut nevoie de bani. Cum bugetul nu ți-a permis nicio cheltuială în plus, ai apelat la prieteni pentru un împrumut. Acum ai probleme cu plata datoriilor către prieteni și nu știi cum să faci să le răsplătești ajutorul la timp? Îți oferim un scurt ghid care ar putea să te ajute să rezolvi această problemă.

Credit online

Dacă vrei să îi returnezi cât mai repede banii prietenului care te-a ajutat nu vei reuși să strângi toată suma odată, decât dacă vei apela la un împrumut rapid. Așa o să poți face plata datoriei către prieten.
Te vei trezi în situația în care va trebui să returnezi împrumutul către o instituție financiară nebancară care te va informa încă de la început asupra sumei totale de plată. Îți vei lua angajamentul de a plăti suma împrumutată rapid, într-un anumit interval agreat.
Pe site-ul instituției financiare nebancare poți folosi calculatorul online pentru a face simulările necesare, astfel încât să iei cea mai bună decizie, informat.
Banii îți vor fi virați în scurt timp în contul furnizat. Totul este posibil rapid pentru că solicitarea se face online, iar dacă condițiile au fost îndeplinite, banii vor ajunge în contul tău în câteva minute de la aprobarea creditului.

Card bancar

Prioritizare

Dacă ai ambiție și determinare poți să îți faci calculele și să vezi la ce anume poți renunța în următoarea perioadă, astfel încât să pui bani separat pentru plata datoriei către prieteni.
Eventual decizi care sunt plățile care sunt urgente, ce poți plăti într-o primă fază și ce se mai poate amâna.
Dacă trebuie să înapoiezi banii înainte de a lua salariul poți să optezi pentru un credit până la salariu, care să te ajute să păstrezi prietenia și cuvântul dat. Cererea se face online, banii intră în cont, iar rambursarea se face direct în contul instituției financiare nebancare.
Atunci când rambursarea creditului nu se poate face la timp poți solicita o amânare. Acest serviciu se taxează suplimentar, dar te ajută să stabilești condițiile returnării banilor.
Avantajul unui credit urgent este că nu ai nevoie de garanții. Este un credit cu buletinul care îți oferă ocazia să te revanșezi în fața prietenilor care te-au ajutat la nevoie.

Atenție la cheltuieli

Dacă ai decis că trebuie să îți supraveghezi cheltuielile, monitorizarea trebuie să fie dură. Nu te poți abate de la drumul stabilit, dacă vrei să poți returna împrumutul către prieteni.
Nu strică dacă ai putea face o analiză a sumelor pe care le plătești într-o lună. Ai la dispoziție și aplicații pe telefon care te ajută să stabilești ce bani dai pe mâncare, întreținerea locuinței, plata utilităților și alte cheltuieli.

Schimbarea obiceiurilor

Anumite acțiuni și obiceiuri au dus la solicitarea împrumutului către prieteni. Este important să înțelegi cum anume ai ajuns în această situație pentru a nu mai face aceleași greșeli.
Poate este bine să te gândești dacă nu cumva stilul tău de viață este mult peste posibilitățile financiare, ceea ce duce la destabilizarea bugetului și la imposibilitatea realizării unor plăți suplimentare pentru situații neprevăzute.
Specialiștii vorbesc despre existența unui fond de urgență la care să poți apela. Un fel de plasă de siguranță, dar dacă nu ai avut un astfel de ajutor, înseamnă că te confrunți cu probleme financiare, pe care ar fi bine să le rezolvi înainte de a se agrava.

Portofel

Nu mai vâna ofertele

Îți place să cumperi îmbrăcăminte și încălțăminte ori de câte ori sunt reduceri? Este o modalitate de a nu cheltui prea mult pe aceste articole. Dacă vrei însă să strângi bani pentru a plăti datoriile prietenilor ar fi bine să nu te mai intereseze ofertele, cel puțin până strângi banii necesari pe care trebuie să îi înapoiezi.

Job part-time

Când niciuna dintre metodele de mai sus nu dă rezultate poți să identifici un job pe care să îl faci part-time o perioadă, pentru a putea strânge suma datorată mai repede.
Poți să livrezi mâncare, să devii șofer sau să oferi meditații. Oricare dintre aceste mici slujbe îți pot aduce ceva bănuți.

Renunță la lucrurile pe care nu le folosești

In zilele noastre poți pune pe site-urile de profil tot ce ai prin casă și nu îți mai sunt utile. Poate nu vei reuși să strângi toată suma pentru plata datoriei către prieteni, dar măcar poți face rost de ceva bani.
Este important să reușești să plătești datoriile pe care le ai. În caz contrar, riști să te trezești cu probleme de sănătate, pe fond de stres și care îți pot afecta relația sau căsnicia. Este adevărat că atunci când ai datorii nu ai cum să nu te îngrijorezi. În plus, datoriile nu te vor lăsa să te poți bucura de roadele muncii tale. Cu puțin efort și perseverență vei putea achita restanțele.

Conștientizarea problemei înseamnă că deja se întrezăresc șanse pentru rezolvarea ei. Acesta este un principiu care poate fi folosit și pentru plata datoriilor către prieteni. Cu ceva sacrificii, multă perseverență și un strop de ambiție, poți găsi soluția potrivită pentru a păstra o prietenie. În ultimă instanță poți apela la un specialist financiar care te poate ajuta să faci o analiză reală a cheltuielilor.

Plata datoriilor către prieteni trebuie să fie prioritară pentru ca relația să reziste. Analiza cheltuielilor și un împrumut online îți oferă soluția rapidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *