Cadouri de Crăciun – Trucuri și sfaturi pentru ca anul acesta să nu faci gaură în buget

Posted on

Trafic, colete livrate la birou, magazine aglomerate, prețuri mari, sezonul cadourilor de Crăciun a luat startul și fiecare dintre noi suntem agrenați în această avalanșă pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp. Suntem fie cumpărătorii de ultim moment, fie cei conștiincioși, suntem cei care iubim experiența shoppingului în magazin sau aceia care nu trădează online-ul și sunt fericiți să poată rezolva misiunea cadourilor de Crăciun din fața PC-ului.

Luna decembrie este considerată cea mai frumoasă perioadă din an, te bucuri de atmosfera de sărbătoare, însă știi clar că vei avea cheltuieli suplimentare, cu onorarea cadourilor de Crăciun sau cu o escapadă la munte.

La ce să fii atent anul acesta pentru a nu avea ulterior de suferit din punct de vedere financiar, afli din rândurile de mai jos.

Realizează un buget

Plăcerea și bucuria de a dărui te pot determina să cheltui mai mult decât îți poți permite. Bugetul pentru sărbători este necesar să includă nu doar cheltuielile cu cadourile, dar și cu petrecerea de revelion, decorațiuni pentru casă, benzină, haine, încălțăminte sau o ieșire din oraș. Potrivit venitului, împarte cheltuielile pentru activitățile tale din decemebrie (cadouri, petreceri, excursie).

Vei obține, astfel o imagine clară a cât ai de cheltuit pe cadouri și vei ști că trebuie să te restrângi la acea sumă, în ciuda promoțiilor și a numeroaselor tentații oferite de magazine, care te îndeamnă să achiziționezi mai mult decât ai nevoie.

Acordă atenție și cadourilor de Crăciun ieftine

Nu este o certitudine că un cadou pentru care ai investit mai mulți bani, oferă mai multă satisfacție destinatarului.

Prima dată analizează un pic persoana și gândește-te la ce și-ar dori să primească. Dacă tu îi vei oferi lucrul de care are nevoie, chiar dacă acesta este mic sau mai puțin costisitor, va însemna o bucurie. Încearcă să îți aduci aminte o conversație în care a spus despre un obiect necesar, fie o husă de telefon sau un rimel.

De asemenea, a oferi o experiență, fie la teatru, la film, la un concert, poate fi percepută mult mai bine.

Idei de cadouri cu bani puțini

Agenda 2019 – achiziționează o agendă (sau un frumos caiet cu o copertă groasă, deosebită) și încearcă să o personalizezi; scrie diverse citate motivaționale pe diferite pagini, alege să provoci persoana să își traseze rezoluțiile pentru 2019; mai poți adauga abțibilduri sau chiar să lipești o poză în care apari tu și persoana căreia îi oferi cadoul; un alt sfat este să oferi agenda împreună cu un set de 4 creioane colorate și câteva prăjituri de casă frumos împachetate;

Tabloul retrospectiv 2018 – este un cadou pe care poți să îl faci jumătății tale; dacă te întrebi ce implică acesta, află că ai nevoie de o coală mai groasă (de dimensiune A3 sau A4), un lipici, markere, creioane colorate și cele mai bune poze din galeria telefonului pe care să le ai printate; acum poți începe să realizezi un colaj în care să surprinzi cele mai frumoase momente ale anului care tocmai s-a scurs; lipește în mod armonios fotografiile, poți să le decupezi cum îți place, adaugă toate acele amintiri din călătoriile acestui an; obișnuim să păstrăm harta orașului respectiv, biletele de transport sau cele de la muzee; inserează-le pe toate în compoziția ta; la final poți opta pentru o ramă potrivită;

Răsfăț pentru un an întreg – este un cadou pe care îl poți face partenerului de viață și care la bază include promisiunea ta solemnă trecută pe câte o filă separată, cu câte o surpriză pe care i-o vei face în fiecare lună a anului 2019, ca de exemplu:

  • ianuarie – intrare gratuită la patinoar
  • februarie – bilet la filmul dorit + porție mare de nachos
  • martie – o ședință de masaj de relaxare
  • aprilie – un obiect vestimentar nou
  • mai – o escapadă de 2 nopți la munte sau la mare
  • iunie – o prăjitură de casă s.a.
    Fiecare filă în parte va fi frumos scrisă de tine. Prin urmare, te angajezi să faci mai multe cadouri pentru un an întreg, dar scapi de cheltuiala de moment, în cazul în care ai rămas acum fără bani.

Controlează modul în care cheltui banii încă din noiembrie

Încă de la începutul lunii noiembrie este bine să ai în vizor cadourile de Crăciun. În felul acesta economisești mai mulți bani și scapi de grijă. De asemenea, din timp este bine să fii atent la cheltuieli, astfel încât la jumătatea lui decembrie să te bucuri de suficiente fonduri.

Prin urmare, vezi ce poți face pentru a economisi niște bani sau pentru a câștiga în plus. De exemplu, dacă obișnuiești să comanzi mereu mâncare pentru prânz, realizează un efort și gătește tu acasă.

Nu te duce la shopping cu scopul de a te relaxa și a te elibera de stresul acumulat după o zi la job. Vei cumpăra lucruri de care nu ai nevoie, doar din dorința de a te simți mai bine.

Nu merge în supermarketuri atunci când ți-e foame sau încearcă să lași mașina acasă și să economisești banii de benzină.

Dacă vrei un surplus de bani, vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie. Cu siguranță sunt o mulțime de obiecte pe care nu le mai folosești, unele aproape noi. Un robot de bucătărie, un ceas, niște pantofii care te-au strâns din prima zi, cu siguranță stau degeaba la tine acasă.

Mai poți să îți iei un job de weekend sau pur și simplu să-ți întrebi angajatorul dacă poate să îți acorde niște taskuri suplimentare pentru un venit în plus, acum în prag de sărbători.

Iar dacă experimentezi febra cumpărăturilor, îți dorești să te răsfeți în primul rând pe tine cu mai multe cadouri, ține cont că Viaconto îți oferă un credit online, simplu și rapid. Fără să ieși din casă, ai banii direct pe card.

Sărbători fericite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *